Šortrek: Bodóová v historickej premiére pomýšľa i na slovenský rekord

NETKY.SK • 14 Február 2014, 10:20 • 2 min
Šortrek: Bodóová v historickej premiére pomýšľa i na slovenský rekord

SOČI - Sobotňajšie vystúpenie v Korčuliarskom paláci Ľadovec v Soči bude mať pre slovenskú šortrekárku Tatianu Bodóovú historický nádych.

slovakia

left justify in out

Ako prvá žena sa totiž predstaví na ZOH, keď po splnení podmienok kvalifikácie na 1500 m získala pre Slovenský rýchlokorčuliarsky zväz jednu miestenku.

V sobotu 15. februára sa pokúsi kvalifikovať do semifinále z druhej rozjazdy, v ktorej jej budú robiť spoločnosť Britka Elise Christieová, Talianka Arianna Fontannová, Kazaška Inna Simonovová, Japonka Ajuko Itová a Oľga Beljakovová z Ruska. "Som veľmi šťastná, že som sa kvalifikovala na ZOH. Je to pre mňa česť reprezentovať Slovensko v tomto športe a určite ma teší, že som historicky prvá žena. Pre mňa znamená veľa už len to, že tam idem. Určite však dám v jazde zo seba všetko a budem sa snažiť aspoň raz postúpiť," uviedla v rozhovore pre TASR Bodóová.

Do olympijskej kvalifikácie sa započítali posledné dve súťaže Svetového pohára z talianskeho Turína a ruskej Kolomne. Bodóovej sa v Rusku príliš nedarilo, keď obsadila 47. pozíciu časom 2:42,689 min. O týždeň skôr si však v Turíne vybojovala 30. pozíciu v slovenskom rekorde 2:25,847. V súčte bodov jej patrila 36. pozícia, uzatvárajúca počet pretekárok, ktoré sa predstavia pod piatimi kruhmi. "Pripravovala som sa s kondičným trénerom, takže dúfam, že sme všetko doladili. Medzi moje ciele určite patrí aj zlepšenie slovenského rekordu, tak sa necháme prekvapiť a uvidíme, čo je vo mne," konštatovala Bodóová, ktorá sa pripravovala v českých Benátkach nad Jizerou pod vedením Jarmila Hrůzu.

 

Na slová Bodóovej nadviazal predseda Slovenského rýchlokorčuliarskeho zväzu Ján Magdoško. "Postup medzi 36 najlepších na ZOH na 1500 m trati je svojím spôsobom úspechom, keď zvážime, že konkurencia v tomto športe na Slovensku je skoro nulová. V silnej konkurencií na 1500 m tratí by bol pre nás veľký úspech postúpiť z rozjazdy do semifinále medzi osemnástku najlepších. Už 4. priečka v rozjazde by znamenala umiestnenie do 22. miesta, čím by sme splnili ciel," povedal pre TASR Magdoško.

Slovenský šortrek mal olympijskú premiéru v Salt Lake City 2002, kde vďaka úspechu na MS štartoval Matúš Užák, ktorý sa o štyri roky neskôr kvalifikoval aj do Turína. O postup na ZOH do Vancouveru 2010 bojovala neúspešne trojica mužov Miloš Vigaš, Andrej Valach a Peter Jeleň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies