Sorokin by rád nahradil Mutka v Rade FIFA

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 13:28 • 2 min
Sorokin by rád nahradil Mutka v Rade FIFA

MOSKVA - Rusko nechce prísť o pozíciu v Rade Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), uchádzať by sa o ňu mohol výkonný riaditeľ organizačného výboru majstrovstiev sveta 2018 Alexej Sorokin.

slovakia

left justify in out

"Bolo by mi cťou," uviedol Sorokin k prípadnej nominácii od Ruského futbalového zväzu. "Prvoradé bude, aby sme nestratilo miesto v rade," dodal.

Rusko doteraz zastupoval v exekutíve FIFA politik a multifunkcionár Vitalij Mutko. Podpredseda ruskej vlády pre šport, turistiku a mládež, šéf organizačného výboru futbalových majstrovstiev sveta 2018 a prezident Ruského futbalového zväzu však pre svoje angažovanie v politickej sfére  neprešiel previerkou komisie, ktorá skúma spôsobilosť kandidátov na výkon funkcií vo FIFA. 

Jeho vylúčenie spolu s odstúpením ďalšieho kandidáta, Islanďana Geira Thorsteinssona, viedli k tomu, že Európska futbalová únia (UEFA) bude musieť vypísať nové voľby. Starý kontinent mal pôvodne až piatich uchádzačov na štyri miesta. Zvyšná trojica, ktorú tvoria maďarský člen výkonného výboru UEFA Sándor Csányi a prezidenti čiernohorského zväzu Dejan Savičevič a cyperskej federácie Costakis Kutsokumnis, majú už prakticky istotu, že uspejú v riadnych voľbách 5. apríla na kongrese UEFA v Helsinkách. Formálne sa ujmú svojich právomocí v máji na kongrese FIFA v Bahrajne. Posledný  zástupca, ktorý naplní kvótu ôsmich Európanov v exekutíve FIFA, vzíde z mimoriadnych volieb.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies