ŠOPORŇA: Proti rozhodnutiu okresného súdu sa starosta chce odvolať

NETKY.SK • 13 Február 2013, 12:51 • 2 min
ŠOPORŇA: Proti rozhodnutiu okresného súdu sa starosta chce odvolať

ŠOPORŇA Proti rozhodnutiu okresného súdu sa starosta chce odvolať - Politika Okresný súd v Galante vydal v stredu (12. 2.

slovakia

left justify in out

imgOkresný súd v Galante vydal v stredu (12. 2.) rozsudok týkajúci sa sporu medzi hlavnou kontrolórkou obce Milanou Veresovou a Obcou Šoporňa, ktorým určil, že okamžité skončenie pracovného pomeru hlavnej kontrolórky je neplatné. Rozsudok nie je právoplatný, pretože je možné voči nemu podať odvolanie. Toto právo obec v zákonnej lehote využije a to najmä z dvoch dôvodov. Informoval TASR starosta Šoporne Milan Vlček.

"Je nepochybné, že hlavná kontrolórka opakovane a to vážnym spôsobom porušovala pracovnú disciplínu, čo doteraz súd vôbec neposudzoval a nijako nevyhodnotil. Pripomínam, že hlavnú kontrolórku som päťkrát upozornil na porušovanie pracovnej disciplíny," uviedol Vlček s tým, že napríklad do evidencie dochádzky si dodatočne dopisovala dni a hodiny, kedy na pracovisku vôbec nebola. Ako starosta povedal toto sa opakovalo každý mesiac niekoľkokrát. "Každé upozornenie bolo zamestnankyni doručené, k žiadnemu z nich sa kontrolórka nikdy nevyjadrila, ani nespochybnila fakty," tvrdil.

Podľa ďalších slov Vlčeka celá "kauza" vznikla aj kvôli "nedokonalosti" zákona o obecnom zriadení. "Vydaný rozsudok podľa mňa nerieši problémy zo života samosprávy dostatočným spôsobom pre ten prípad, ak si hlavný kontrolór celkom evidentne neplní svoje povinnosti," zdôraznil. Dodal, že v tomto prípade žiaľ obec dopláca na to, že v zákone, ktorý platí 22 rokov nie je táto oblasť jednoznačne definovaná a obec Šoporňa sa možno ako prvá na Slovensku rozhodla netváriť "alibisticky", že je to tak v poriadku.

"Obec má záujem vyjasnením tohto problému pomôcť aj ostatným obciam a mestám, a preto chce aby túto otázku zásadného významu pre vzťah medzi hlavným kontrolórom a obcou definitívne rozhodli súdy tak, aby nevznikali v budúcnosti pochybnosti, kto má aké kompetencie a aké povinnosti," uzavrel.

Podľa miestnej poslankyne Eriky Sčípovej obecné zastupiteľstvo je jediný orgán, ktorý môže rozhodnúť o odvolaní hlavného kontrolóra, až potom s ním môže štatutár obce ukončiť pracovný pomer. "Som presvedčená, že hlavná kontrolórka svoju prácu vykonávala dobre," podčiarkla.

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies