Sopka Lokon vybuchuje, úrady vyhlásili najvyšší stupeň pohotovosti

NETKY.SK • 12 Júl 2011, 10:51 • 2 min
Sopka Lokon vybuchuje, úrady vyhlásili najvyšší stupeň pohotovosti

Sopka Lokon vybuchuje, úrady vyhlásili najvyšší stupeň pohotovosti

slovakia

left justify in out

img

Predstavitelia Indonézie zvýšili stav pohotovosti na najvyšší stupeň po sérii víkendových výbuchov indonézskej sopky Lokon, ktorá je známa silnými explóziami.
      Predstaviteľ komisie riadiacej situáciu pri pohromách dnes upozornil, že ľudia žijúci v blízkosti sopky Lokon na severe provincie Sulawesi sa by mali pripraviť v prípade potreby na evakuáciu.
      Miestnych obyvateľov a turistov vyzvali, aby sa zdržiavali vo vzdialenosti najmenej 3,5 kilometra od sopky, vysokej 1750 metrov.
      K poslednej veľkej erupcii Lokonu došlo v roku 1991, keď zahynul švajčiarsky výletník a tisíce dedinčanov museli ujsť zo svojich domovov.
      Lokon patrí k približne 129 aktívnym sopkám v Indonézii, ktorá sa nachádza v takzvanom tichomorskom "Ohnivom kruhu", čo je oblúk sopiek a zlomových línií obkolesujúci Tichomorskú panvu.
Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies