Sopka Agung na Bali sa opäť prebudila: Museli prerušiť letecké spojenie

NETKY.SK • 26 November 2017, 09:23 • 2 min
Sopka Agung na Bali sa opäť prebudila: Museli prerušiť letecké spojenie

DENPASAR - Séria erupcií sopky Agung na indonézskom ostrove Bali cez víkend dočasne prerušila medzinárodné letecké spojenie do tejto obľúbenej turistickej destinácie.

slovakia

left justify in out

Ako spresnila agentúra AP, sériu erupcií sopky Agung zaznamenali v sobotu večer a v nedeľu ráno. Sopka vychrlila aj štvorkilometrový stĺp popola, ktorý však vietor zaniesol mimo oblasti miestneho letiska.

 

Letecké spoločnosti, ktoré boli v sobotu nútené zrušiť viacero letov, v nedeľu už svoje lietadlá vypravovali a prijímali v obvyklom režime. Súčasne však cestujúcich upozornili, že sopečný popol sa pohybuje nepredvídateľne, takže stále existuje riziko odvolania letov.

 

Vulkán Agung (3142 m) je najvyšším vrchom na Bali. V posledných dňoch tam seizmológovia zaznamenali otrasy, dym z krátera a ďalšie náznaky toho, že dochádza k stúpaniu magmy k zemskému povrchu.

 

 

Indonézia leží v oblasti tzv. Ohnivého kruhu v Tichom oceáne, v ktorej sa vyskytuje približne 90 percent všetkých zemetrasení na Zemi. Na indonézskych ostrovoch sa nachádza viac ako 130 činných sopiek.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies