Sopečný popol spôsobil pozastavenie letov z Austrálie na indonézsky ostrov Bali

NETKY.SK • 3 November 2015, 11:29 • 2 min
Sopečný popol spôsobil pozastavenie letov z Austrálie na indonézsky ostrov Bali

SYDNEY - Sopečný popol stúpajúci z indonézskeho stratovulkánu Rinjani spôsobil dnes pozastavenie všetkých letov z Austrálie na ostrov Bali. Úrady totiž vyhodnotili situáciu ako nebezpečnú pre letovú prevádzku v okolí tamojšieho medzinárodného letiska Ngurah Rai, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Virgin Australia zrušila desať letov, zatiaľ čo aerolínie Jetstar šesť. Za uplynulých niekoľko mesiacov ide už o tretie prerušenie leteckej prevádzky v dôsledku sopečnej činnosti vulkánu Rinjani ležiaceho na neďalekom ostrove Lombok.

 

Bezpečnostné orgány na ostrove uviedli, že úroveň stavu pohotovosti zostáva po sobotňajšej erupcii sopky jeden stupeň nad normálom.

 

"Pre prípad mohutnej erupcie máme v zálohe evakuačný plán, stupeň ohrozenia sa však doteraz nezvýšil," uviedol riaditeľ úradu pre mimoriadne udalosti na Lomboku.

 

Obyvateľom siedmich obcí postihnutých sopečným popolom úrady rozdali 4000 dýchacích masiek. Domáci boli zároveň varovaní, aby sa vyhýbali zakázanej zóne, vytýčenej tri kilometre okolo stratovulkánu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies