Sony zruší ďalších tisíc pracovných miest, najmä v Európe a Číne

NETKY.SK • 28 Január 2015, 13:34 • 2 min
Sony zruší ďalších tisíc pracovných miest, najmä v Európe a Číne

TOKIO - Japonský výrobca elektroniky Sony plánuje zrušiť ďalších 1000 pracovných miest v divízii smartfónov, a to najmä v Európe a Číne, aby sa dostal z červených čísiel. Informovali o tom agentúry Reuters a DPA s odvolaním sa na japonský denník Nikkei.

slovakia

left justify in out

Koncern Sony už viackrát zhoršil svoj odhad príjmov za finančný rok, ktorý sa končí 31. marca 2015. Najnovšie očakáva čistú stratu vo výške 230 miliárd jenov (1,73 miliardy eur). A zastavil aj vyplácanie dividend pre slabé výsledky divízie smartfónov.

 

Sony už vlani v októbri oznámil, že ruší 1000 pracovných miest v problematickej divízii a teraz rozšíril vlnu prepúšťania o ďalšiu tisícku zamestnancov. Podľa japonských médií do konca nasledujúceho finančného roka, teda do 31. marca 2016, sa celkový počet pracovníkov v problematickej divízii zníži spolu o takmer 30 % na 5000.

 

Sony by mal svoje plány predstaviť začiatkom februára spolu s výsledkami za 3. kvartál 2014/15. 

 

Nikkei napísal, že redukcia pracovných miest sa dotkne najmä závodov v Európe a Číne. Sony má problémy udržať si podiel na trhu s inteligentnými telefónmi a výrazne zaostáva za rivalmi Apple a Samsung Electronics.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies