Sony uviedol na trh sadu pre virtuálnu realitu Playstation VR

NETKY.SK • 15 Október 2016, 13:15 • 2 min
Sony uviedol na trh sadu pre virtuálnu realitu Playstation VR

LONDÝN - Japonský koncern Sony uviedol na trh sadu pre virtuálnu realitu Playstation VR a od štvrtka 13. októbra je dostupná aj v Európe.

slovakia

left justify in out

Okuliare sa dajú používať so všetkými konzolami Playstation 4 (PS4), z ktorých sa doteraz predalo zhruba 40 miliónov kusov. Podľa agentúry DPA bude spočiatku k dispozícii asi 30 hier, do konca roka chce Sony uviesť na trh ďalších 50 hier, ktoré podporujú novú technológiu.

 

Mnohí analytici označujú okuliare Sony za potenciálny katalyzátor aplikácií z oblasti virtuálnej reality (VR). Cena približne 400 eur je podstatne nižšia než u konkurenčných produktov, ako Oculus Rift alebo HTC Vive. Kým Rift a Vive vyžadujú veľmi výkonné osobné počítače, Playstation VR pracuje s 300-eurovou konzolou PS4. K nej si však spotrebiteľ musí dokúpiť pohybový senzor a kameru.

 

Playstation VR dostane hráča do virtuálneho diania. Okuliare bez omeškania registrujú pohyby hlavou, takže hráč sa môže voľne obzerať po virtuálnom svete. Široké zorné pole zabezpečuje OLED obrazovka a zvuky, ktoré sú dôležitou súčasťou virtuálnych zážitkov, sa reprodukujú pomocou 3D audio sústavy zo všetkých smerov. Okuliare ponúkajú aj funkciu "social screen", ktorá divákom umožňuje na obrazovke sledovať postup hráča.

 

Virtuálna realita je v technologickom sektore jedna z top tém s obrovským trhovým potenciálom. Podľa konzultačnej spoločnosti Deloitte by hardvér aj vhodný obsah mohli v tomto roku zarobiť výrobcom zhruba miliardu eur. Počítačové a video hry sú považované nielen za optimálny scenár pre prvé skúsenosti so svetom virtuálnej reality, ale aj za dvere na masový trh. Deloitte však pochybuje o tom, že výrobcovia hracích konzol dokážu tento trend dlhodobo využívať vo svoj prospech.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies