Sony sa pripravuje na vstup na čínsky trh s hernými konzolami

NETKY.SK • 26 Máj 2014, 14:36 • 2 min
Sony sa pripravuje na vstup na čínsky trh s hernými konzolami

PEKING - Japonský koncern Sony založil v Číne dva spoločné podniky s miestnymi firmami na vývoj a predaj herných konzol.

slovakia

left justify in out

Peking totiž zrušil dlhoročný zákaz predaja zahraničných konzol na hranie video hier. Informovali o tom agentúry Reuters, AP a DPA.
     

Shanghai Oriental Pearl Group sa stane partnerom dvoch spoločných podnikov, ktoré budú sídliť v novej zóne voľného obchodu v metropole Šanghaj, vyplýva zo správy čínskej firmy pre šanghajskú burzu. Sony bude mať v jednej spoločnosti 49-% podiel a v druhej 70-% podiel. Ďalšie detaily budú oznámené neskôr, uviedol hovorca Sony.
     

Sony a konkurenčný americký koncern Microsoft sa snažia dostať na čínsky trh s hernými konzolami. Peking totiž v januári dočasne zrušil zákaz predaja herných konzol, ktorý platil od roku 2000. Vtedy uviedol ako dôvod jeho zavedenia zlý vplyv na psychický vývoj mladých ľudí. Avšak napríklad hry, kde sa predstavuje násilie, zostali cenzurované. 
     

Microsoft v apríli oznámil, že sa dohodol na partnerstve s firmou BesTV New Media pri predaji konzol Xbox One v Číne. Spoločnosť Nintendo zatiaľ nezverejnila konkrétne plány pre čínsky trh, len oznámila, že pripravuje novú konzolu pre rozvíjajúce sa trhy.
     

Vstup na čínsky herný trh však nebude jednoduchý, keďže Číňania hrávajú hry predovšetkým na PC alebo mobilných zariadeniach. Navyše, väčšina hier je zadarmo, platí sa len za aktualizácie alebo napríklad za extra životy alebo zbrane. Výrobcovia herných konzol však zarábajú na predaji prístrojov len časť peňazí, zvyšok im prinášajú hry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies