Komédia Šialené interview sa nakoniec do amerických kín dostane

NETKY.SK • 23 December 2014, 21:26 • 2 min
Komédia Šialené interview sa nakoniec do amerických kín dostane

LOS ANGELES - Predstavitelia filmovej spoločnosti Sony Pictures oznámili, že komédia Šialené interview (2014), ktorej distribúciu zrušili minulý týždeň po hrozbách hackerov z Kórejskej ľudovodemokratickej republiky, sa nakoniec dostane do niektorých amerických kín v pôvodnom termíne 25. decembra.

slovakia

left justify in out

"Nikdy sme sa nevzdali úmyslu uviesť Šialené interview do distribúcie a sme nadšení, že sa náš film dostane 25. decembra do kín," vyhlásil riaditeľ spoločnosti Michael Lynton.

 

Zatiaľ však nie je známe, do koľkých kín sa snímka o fiktívnom zavraždení severokórejského lídra Kima Čong-una dostane, no dve kiná v Atlante a Austine už informovali, že ju premietnu. "Ľudia sa ozvali! Sloboda zvíťazila! Sony sa nevzdalo!," napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti jeden z režisérov filmu Seth Rogen, ktorý spoločne s Jamesom Francom stvárnil aj hlavné postavy. Rozhodnutie uviesť film do kín ocenil aj americký prezident Barack Obama, ktorý stiahnutie snímky označil za chybu. "Rozhodnutie predstaviteľov Sony a prevádzkovateľov kín umožní ľuďom, aby sa sami rozhodli, či si tento film pôjdu pozrieť, a my tento výsledok vítame," uviedol Obamov hovorca Eric Schultz. 

 

Sony Pictures sa už v novembri stali terčom útoku hackerskej skupiny Guardians of Peace, za ktorou podľa amerických vyšetrovateľov stojí práve severokórejský režim. Ten ešte v júni film odsúdil ako propagácia terorizmu a vojenský akt. Hackeri z počítačového systému Sony ukradli a následne zverejnili viaceré filmy, internú e-mailovú komunikáciu a údaje zamestnancov. Minulý týždeň potom varovali ľudí, aby nechodili na spomínanú komédiu, pričom sa vyhrážali útokmi na kiná. Okrem toho zverejnili aj ďalšie interné informácie Sony vrátane takmer 32-tisíc e-mailov spomínaného Michaela Lyntona. Sony už v súvislosti s týmto únikom čelí žalobám zo strany štyroch bývalých zamestnancov, ktorí tvrdia, že spoločnosť zanedbala ochranu pred útokmi a taktiež neskoro informovala svojich zamestnancov, že hackeri sa dostali aj k ich osobným údajom. 

 

Spoločnosť Landmark na základe hrozieb hackerov zrušila newyorskú premiéru filmu, ktorá sa mala konať 18. decembra na Manhattane, a sieť Carmike Cinemas, ktorá v USA prevádzkuje viac ako 250 kín, sa zas rozhodla stiahnuť film z programu. Tento krok nasledovali aj ďalší prevádzkovatelia kín. Minulý týždeň v stredu potom predstavitelia Sony Pictures uviedli, že snímka sa vôbec nedostane do distribúcie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona