Sony chce vylepšenú helmu pre virtuálnu realitu predávať už na budúci rok

NETKY.SK • 4 Marec 2015, 13:35 • 2 min
Sony chce vylepšenú helmu pre virtuálnu realitu predávať už na budúci rok

TOKIO - Spoločnosť Sony predstavila svoju vylepšenú verziu helmy pre virtuálnu realitu Project Morpheus, ktorú by chcela do predaja uviesť už na budúci rok.

slovakia

left justify in out

Podľa BBC je výkon novej verzie prekvapením. Helma sa totiž bude používať s hernou konzolou Playstation. V novej verzii Sony použila namiesto obvyklejších LCD displejov technológiu OLED, vďaka čomu budú môcť virtuálne svety vytvárané živšími farbami. Rýchlosť grafického zobrazenia sa tiež zvýšila na 120 obrázkov za sekundu (fps).
     

Konzola Playstation však nedokáže zobrazovať hry na tejto frekvencii. Šéf projektu Playstation Šúhei Jošida však na konferencii herných vývojárov v americkom San Franciscu povedal, že nový softvérový update umožní tento grafický potenciál využiť.
     

Nové technológie tak posunuli projekt Sony na úroveň konkurenčnej helmy Oculus Rift a prekonáva nedávno predstavený systém Vive od firmy HTC.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies