Somálsky prezident označil aš-Šabáb za celosvetovú hrozbu

NETKY.SK • 24 September 2013, 07:36 • 2 min
Somálsky prezident označil aš-Šabáb za celosvetovú hrozbu

COLUMBUS - Somálsky prezident Hasan Šajch Muhammad dnes vyjadril názor, že skupina aš-Šabáb - ktorá sa prihlásila k útoku v kenskom Nairobi - nepredstavuje hrozbu len pre Afriku, ale pre celý svet.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej povedal Muhammad, ktorý je v súčasnosti na návšteve v USA, globálny charakter aš-Šabábu podčiarkujú informácie o tom, že niektorí z útočníkov možno boli Somálčania, žijúci v Spojených štátoch.

Po prejave na univerzite v Ohiu somálsky prezident tiež poznamenal, že hovoril s kenským prezidentom Uhuru Kenyattom a plánuje Keňu navštíviť, informovala tlačová agentúra AP. Somálsky líder zdôraznil záväzok svojej vlády vykoreniť aš-Šabáb. Udržiavanie bezpečnosti v Somálsku označil za hlavnú prioritu v čase, keď v krajine prebieha obnova po desaťročiach občianskej vojny a teroristických hrozieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies