Somálsky aš-Šabáb sa priznal k masakru "križiakov" v Keni

NETKY.SK • 22 November 2014, 12:45 • 2 min
Somálsky aš-Šabáb sa priznal k masakru "križiakov" v Keni

MOGADIŠO/NAIROBI - Somálska islamistická skupina aš-Šabáb sa priznala k zodpovednosti za dnešný útok na severovýchode Kene, kde militanti prepadli autobus a zabili 28 nemoslimov. Skupina vyhlásila, že útok bol odplatou za razie na mešity v kenskom prístavnom meste Mombasa.

slovakia

left justify in out

"Mudžahedíni dnes ráno úspešne podnikli operáciu pri meste Mandera, pričom prišlo o život 28 križiakov. Bola to odplata za zločiny spáchané kenskými križiakmi proti našim moslimským bratom v Mombase," uviedol vo vyhlásení hovorca aš-Šabábu šejk Alí Muhamad Rage. Citovala ho agentúra Reuters.
      

Podľa agentúry AP autobus smeroval do kenskej metropoly Nairobi, keď ho militanti prepadli 50 kilometrov od mesta Mandera. Nemoslimských cestujúcich vyčlenili a na mieste zastrelili.
      

Keňa, ktorá v októbri 2011 vyslala do susedného Somálska svojich vojakov, sa stala terčom série útokov, z ktorých obviňuje teroristickú skupinu aš-Šabáb napojenú na al-Káidu.
      

Podľa úradov militanti podnikli v Keni od roku 2011 najmenej 135 útokov. Pri jednom z nich, ku ktorému došlo vlani v septembri v obchodnom centre Westgate v kenskej metropole Nairobi, zahynulo 67 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies