Somálsko trápi najhoršia epidémia cholery za uplynulých päť rokov

NETKY.SK • 3 Júl 2017, 15:29 • 2 min
Somálsko trápi najhoršia epidémia cholery za uplynulých päť rokov

BRATISLAVA - Somálsko sužuje najhoršia epidémia cholery za uplynulých päť rokov.

slovakia

left justify in out

Ako informovala humanitárna organizácia Nórska rada pre utečencov (NRC), v dôsledku tejto infekčnej choroby zomrelo tento rok už viac ako 700 ľudí. Na choleru v krajine zomiera viac ľudí, a najmä detí, ako na vojnové zranenia, tvrdí NRC.

S bezprecedentným nárastom prípadov cholery sa potýka aj Južný Sudán. Choroba si vyžiadala už vyše 160 obetí, čo je počas obdobia sucha nezvyčajné. Vlani v rovnakom čase NRC v Južnom Sudáne nezaznamenala žiadne úmrtie spôsobené týmto ochorením.

Konflikt v oboch štátoch zničil zdravotnícky sektor, verejné vodné zdroje i kanalizáciu. Podľa generálneho tajomníka NRC Jana Egelanda je nevyhnutné v krajinách zabezpečiť čistú vodu, hygienické opatrenia a lieky, aby sa zamedzilo rozširovaniu cholery, ktorej sa dá predísť a podľa jeho slov patrí len do historických kníh.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies