Somálski militanti opäť útočili v Keni, polícia hlási obete

NETKY.SK • 17 Jún 2014, 11:00 • 2 min
Somálski militanti opäť útočili v Keni, polícia hlási obete

NAIROBI - Najmenej deväť ľudí zabila v noci nadnes v Keni somálska militantná skupina aš-Šabáb napojená na al-Káidu, informovala kenská polícia.

slovakia

left justify in out

Militanti zaútočili na dedinu Madžembeni, ktorá leží v pobrežnej oblasti. Aš-Šabáb tam útočil aj v nedeľu. V meste Mpeketoni zabili bojovníci skupiny 48 ľudí. Vyhlásili, že išlo o odplatu za krvavé útoky kenskej armády v Somálsku a za "brutálny útlak moslimov v Keni".

 

Aš-Šabáb zároveň varoval zahraničných turistov pred pobytom v Keni: "Teraz je oficiálne vojnovou zónou a každý turista navštevuje krajinu na vlastné riziko."

 

Oba útoky podľa agentúry AP zvýrazňujú slabú bezpečnosť v okrese Lamu, ktorý leží južne od somálskej hranice. Kedysi do neho prúdili davy zahraničných turistov. Momentálne však cestovný ruch prežíva muky, keďže v uplynulých rokoch dochádza k nárastu násilností.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies