Somálski militanti hrozia ďalšími útokmi v Keni

NETKY.SK • 24 September 2013, 16:16 • 2 min
Somálski militanti hrozia ďalšími útokmi v Keni

NAIROBI - Somálski militanti extrémistickej skupiny aš-Šabáb v utorok varovali, že budú pokračovať v útokoch, ak Keňa okamžite nestiahne svoje jednotky zo Somálska.

slovakia

left justify in out

"Ak sa tak nestane, toto je len náznak toho, čo urobíme...mali by ste očakávať čierne dni," povedal po arabsky ich hovorca Ali Mohamud Rage na audiozázname nahratom extrémistami.

Do luxusného nákupného strediska Westgate na okraji Nairobi v sobotu vtrhla skupina 10 až 15 ozbrojencov zo somálskej extrémistickej skupiny aš-Šabáb, ktorá podľa najnovších údajov zabila najmenej 65 ľudí vrátane troch vojakov. Ďalších približne 200 ľudí vyviazlo so zraneniami. Kenská vláda v utorok oznámila, že bezpečnostným zložkám sa podarilo prevziať kontrolu nad komplexom, pričom údajne oslobodili aj posledných z približne 60 rukojemníkov. Iné zdroje však uvádzajú, že prestrelky s militantmi stále pokračujú. Militanti útok označili za pomstu za kenskú intervenciu v Somálsku, kde vláda bojuje proti islamistickým povstalcom. V čase incidentu bolo v centre navštevovanom bohatými Keňanmi a cudzincami asi 1000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies