Somálska utečenka odlúčená od svojho dieťaťa apeluje na Melaniu Trupovú

NETKY.SK • 1 Február 2017, 08:14 • 2 min
Somálska utečenka odlúčená od svojho dieťaťa apeluje na Melaniu Trupovú

WASHINGTON - Niekoľko rodín obetí, ktoré zahynuli pri teroristických útokoch na USA z 11. septembra 2001, sa ostro vyjadrilo proti dočasnému zákazu vstupu na územie Spojených štátov, ktorý platí pre ľudí zo siedmich moslimských krajín a ktorý vydal minulý týždeň prezident Donald Trump.

slovakia

left justify in out

Trump v oznámení o dočasnom zákaze poukázal na útoky z 11. septembra a dodal, že opatrenie má pomôcť národnej bezpečnosti.

 

Avšak skupina občanov, ktorých blízki prišli pri teroristických útokoch na USA 11. septembra o život, vyhlásila, že zákon, týkajúci sa aj utečencov, je nesprávny.

 

Terry McGovernová, ktorej matka zahynula v newyorskom Svetovom obchodnom centre (WTC), uviedla, že je "znechutená" Trumpovým odvolávaním sa na 11. september a už ju unavuje "zneužívanie" tohto dňa.

 

Iné rodiny obetí z 11. septembra zákaz podporujú. Debra Burlingameová, ktorá stratila brata, povedala, že podľa jej názoru je múdre urobiť dôkladnú kontrolu každého, kto chce prísť do Spojených štátov.

 

Trump zaviedol minulý piatok 27. januára 90-dňový zákaz vstupu do USA pre občanov siedmich krajín spájaných s islamským radikalizmom. Ide o Irak, Irán, Sýriu, Líbyu, Jemen, Somálsko a Sudán.

 

Somálska utečenka Habiba Mohamedová apeluje na prvú dámu USA Melaniu Trumpovú, aby presvedčila svojho manžela, nech zmení politiku nových prísnych obmedzení pre utečencov.

 

Mohamedová a jej manžel pricestovali do amerického štátu Georgia v polovici januára, ale v súčasnosti sú odlúčení od svojej 20-ročnej dcéry, ktorá plánovala priletieť do USA tento týždeň - avšak teraz nemôže opustiť utečenecký tábor v Keni.

 

Somálčanka Mohamedová uviedla, že apeluje na prvú dámu, lebo aj ona je matkou a "pozná lásku, akú rodič cíti k svojmu dieťaťu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies