Somaliland požiadal USA o výnimku z Trumpovho cestovného nariadenia

NETKY.SK • 15 Február 2017, 08:33 • 2 min
Somaliland požiadal USA o výnimku z Trumpovho cestovného nariadenia

MOGADIŠO - Somaliland, samozvaná republika v severnej časti Somálska, požiadal Spojené štáty o udelenie výnimky z nariadenia, ktorým prezident Donald Trump zakázal občanom siedmich prevažne moslimských krajín vstup do USA.

slovakia

left justify in out

Somálsko je jednou z krajín, na ktoré sa toto nariadenie vzťahuje. Avšak Somaliland po tom, čo sa v roku 1991 odtrhol od Somálska, sa považuje za samostatný štát a dlhodobo sa usiluje o svoje uznanie na medzinárodnej úrovni.

 

Vláda Somalilandu v pondelok poslala list adresovaný americkému ministrovi zahraničných vecí Rexovi Tillersonovi a ministrovi vnútornej bezpečnosti Johnovi Kellymu. Žiada v ňom o výnimku z cestovného nariadenia, píše sa vo vyhlásení ministra zahraničných vecí Somalilandu.

 

Ako argument pre udelenie výnimky krajina uvádza, že na svojom území nezaregistrovala vznik teroristických organizácií, na rozdiel od zvyšku Somálska, kde radikálne islamistické hnutie aš-Šabáb pokračuje vo svojich vražedných útokoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies