Somálčania, ktorých zadržala polícia bez dokladov, chcú azyl na Slovensku

NETKY.SK • 30 Máj 2012, 06:46 • 2 min
Somálčania, ktorých zadržala polícia bez dokladov, chcú azyl na Slovensku

Somálčania, ktorých zadržala polícia bez dokladov, chcú azyl na Slovensku - Krimi Príslušníci hraničnej polície zadržali v utorok 29. mája v obci Ubľa v okrese Snina štyroch štátnych príslušníkov Somálska.

slovakia

left justify in out

img

Príslušníci hraničnej polície zadržali v utorok 29. mája v obci Ubľa v okrese Snina štyroch štátnych príslušníkov Somálska. Cudzinci majú záujem o azyl na Slovensku. 
      Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická, k zadržaniu štyroch cudzincov pri pohostinstve v obci Ubľa, došlo v utorok o 7.10 h. Somálčania, ktorí pri sebe nemali doklady totožnosti, uviedli policajtom, že sú maloletí. 
      "Keďže bolo zjavné, že maloletými nie sú, podrobili sa lekárskemu vyšetreniu za účelom zistenia veku. Odborný znalecký posudok určil ich vek na 18 a viac rokov,"  pokračovala Kopernická. 
      Po tom, čo cudzinci prejavili záujem požiadať o azyl na Slovensku, ich príslušníci hraničnej polície previezli do Záchytného tábora v Humennom, kde sa podrobia azylovej procedúre.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies