"Som na dovolenke," chválila sa známa herečka, vykradli ju. Nepozývajte zlodeja aj vy

NETKY.SK • 9 August 2018, 17:02 • 2 min
"Som na dovolenke," chválila sa známa herečka, vykradli ju. Nepozývajte zlodeja aj vy

LOS ANGELES - Čas letných dovoleniek je ideálny pre zlodejov, ktorí "vybieli" byty a domy, varuje polícia. Do svojich obydlí ich ľudia sami niekedy priamo lákajú, keď o svojich cestovateľských plánoch píšu na sociálnych sieťach. Vlani na to doplatila napríklad hollywoodska herečka Hilary Duff.

slovakia

left justify in out

Kým jazdila so svojím synom po Kanade a informovala o tom na Instagrame, jej dom vykradli. Podobnú skúsenosť majú aj Kim Kardashian alebo Alanis Morissette, zrekapituloval web USA Today.

 

Ani vám sa nemusí vyplatiť to, že sa na Facebooku alebo Instagrame pochválite, ako si užívate ďaleko od domova.

 

Leto bolo pre zlodeja lákavé ešte pred masovým rozšírením internetu. Zlodej si pritom svoje ciele vie správne vytipovať. Stačí, aby mala "obeť" verejný profil a použila hashtag, kľúčové slovo alebo popis, ako: dovolenka, konečne na dovolenke či začalo nám 14 dní pri mori, a môže sa vrátiť do kompletne vybíleného bytu.

 

Príkladom je minuloročný problém hollywoodskej hviezdy Hilary Duff. V čase, keď jej zlodeji vykradli dom, zrovna cestovala so svojím šesťročným synom po Kanade a na Instagrame zdieľala fotografie z dovolenky. Zrejme to bolo impulzom pre kriminálnikov.

 

 

My sweet sweet boy. Oh the adventures we’ve had 💙

Príspevok, ktorý zdieľa Hilary Duff (@hilaryduff),

 

Podobne to mala tiež Kim Kardashian. Tú vykradli v Paríži v roku 2016. Údajný vodca bandy lupičov vtedy tvrdil, že celebritu sledoval na sociálnych sieťach. Na to zas upozornil francúzsky denník Le Monde.

 

Prázdne byty a domy lákajú zlodejov a k ich vytipovanie pomáha čoraz viac Instagram či ďalšie sociálne siete.

 

Odchádzate na dovolenku? Ochráňte svoju domácnosť proti zlodejom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona