Solymosovi bude radiť bývalý minister Miklós z SMK

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 15:52 • 2 min
Solymosovi bude radiť bývalý minister Miklós z SMK

BRATISLAVA - Ministrovi životného prostredia a podpredsedovi Mosta-Híd Lászlóovi Solymosovi bude pri ochrane prírody radiť bývalý šéf rezortu László Miklós z SMK. Ten stál na jeho čele v rokoch 1998 až 2006. Iných poradcov Solymos zatiaľ nemá.

slovakia

left justify in out

Po marcových parlamentných voľbách sa obe strany pokúšali dohodnúť na spolupráci na regionálnej úrovni, avšak neúspešne. SMK na rokovanie neprišla. Prekážalo jej, že Most-Híd išiel rokovať o zostavení novej vlády so Smerom-SD a SNS. "Príroda nepozná strany, nepozná ideológie, pozná len ľudí," skonštatoval pre TASR na margo spolupráce Solymos.

 

S Miklósom sa podľa svojich slov pozná veľmi dlho, majú si byť blízki aj ľudsky. Vybral si ho ako odborníka, profesor Miklós v súčasnosti pôsobí ako vysokoškolský pedagóg. "Nikto s tým u nás nemal problém, možnože niektorí to vnímali čudesne, ale ja si myslím, že keď sa vieme zhodnúť odborne aj ľudsky, tak spolupráci by nemalo prekážať, že je z inej strany," povedal Solymos. Verí, že spolupráca bude dobrá.

 

Ponuka na ňu prišla podľa Miklósa spontánne pri debate o programovom vyhlásení vlády. "Povedal som, prečo nie," priblížil. Poukázal, že životné prostredie nemá stranícku príslušnosť. V SMK s jeho rozhodnutím problém nezaznamenal. Solymosovi bude radiť v otázkach zachovania biodiverzity, ochrany prírody či vodnom hospodárstve. Ako problém vníma chýbajúci integrovaný prístup i zastrešenie problematiky jednotným plánovacím systémom.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona