Solymos: Za situáciu v NR SR môžu neuvážené kroky Pellegriniho

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 16:03 • 2 min
Solymos: Za situáciu v NR SR môžu neuvážené kroky Pellegriniho

BRATISLAVA – Minulotýždňové rokovanie NR SR, ako aj prejavy a vystúpenia členov zákonodarného zboru sú podľa predsedu parlamentného poslaneckého klubu Most-Híd Lászlóa Solymosa len dôsledkom neuvážených krokov predsedu NR SR Petra Pellegriniho.

slovakia

left justify in out

Podľa Solymosa prvým zlým krokom bolo zvolanie dvoch mimoriadnych schôdzí na jeden deň, pričom poslanci za Smer-SD zmenili program druhej schôdze už na jej začiatku. „Ukazuje to na istú neskúsenosť nového predsedu, ktorý nedokázal predvídať reakcie jeho kolegov, ako ani opozičných poslancov,“ povedal pre agentúru SITA Solymos. Je podľa neho prirodzené, že opozícia, tak ako avizovala niekoľko týždňov dozadu, sa chcela rozprávať o situácii pri reštrukturalizácii Váhostavu a jej súvislostiach.

 

Nepochopiteľný bol podľa Solymosa aj krok, ktorým chcela vládna strana prekryť svoju vlastnú zodpovednosť za nečinnosť pri tejto kauze zhodením viny na bývalého ministra dopravy Jána Figeľa. „Bol to práve predseda parlamentu Pellegrini, ktorý tento bod do rokovania zaradil, pričom tak znemožnil poslancom rokovať o podstate problému,“ dodal Solymos. Premiérova výzva z piatkovej tlačovej besedy, aby sa poslanci vrátili k téme reštrukturalizácie, mala smerovať práve ku kolegovi, ktorý to spôsobil. 

 

Pre poslanecký klub strany Most-Híd je dôležité, aby plénum konštruktívne rokovalo o riešení nepriaznivej situácie, v ktorej sa ocitli stovky živnostníkov a malých podnikateľov. „Tak ako sme doteraz navrhovali riešenia tejto situácie, tak v tom budeme pokračovať aj na rokovaní o návrhoch vlády v druhom čítaní,“ priblížil ďalší postup strany Most-Híd predseda poslaneckého klubu László Solymos. 

 

Parlament sa zišiel minulý týždeň v stredu. Najskôr štyri hodiny rokoval o odvolávaní ministra zdravotníctva Viliama Čisláka. Potom na poludnie začal rokovať o reštrukturalizácii a napokon v stredu večer začal rokovať o odvolaní Figeľa z funkcie. Rozprava k jeho odvolaniu trvala tri dni a ešte sa neskončila. Poslanci sa zídu opäť v utorok a budú rokovať najskôr o reštrukturalizácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies