Sólymos: Tender na kompu cez Dunaj vypíše Vodohospodárska výstavba v januári

NETKY.SK • 27 December 2016, 15:10 • 2 min
Sólymos: Tender na kompu cez Dunaj vypíše Vodohospodárska výstavba v januári

BRATISLAVA - Verejné obstarávanie na nového prevádzkovateľa kompy cez Dunaj vypíše Vodohospodárska výstavba v januári 2017. Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) v rozhovore pre TASR tiež avizoval, že podmienky pre prevádzkovateľa sa zmenia. Skrátiť by sa mal napríklad čas, počas ktorého bude kompu prevádzkovať súkromník.

slovakia

left justify in out

Fungovanie kompy na trase Vojka-Kyselica na vodnom diele Gabčíkovo v súčasnosti zabezpečuje firma Ponton City. "Uzavreli sme so spoločnosťou dodatok, že keď sa vypíše nové verejné obstarávanie a vzíde z neho nový prevádzkovateľ, tak zmluva zanikne," priblížil Sólymos.

 

Súčasnú zmluvu uzavrel štátny podnik Vodohospodárska výstavba 26. júna 2015. Sólymosov predchodca Peter Žiga (Smer-SD) čelil pre ňu v parlamente pokusu o odvolanie. Opoziční poslanci okrem iného upozorňovali, že je uzavretá na 15 rokov bez reálnej možnosti skoršieho ukončenia. Podľa Sólymosa spoločnosť za jej predčasné ukončenie nedostane nič.

 

Opoziční poslanci Národnej rady SR za hnutie OĽaNO-NOVA Veronika Remišová a Igor Matovič ešte v lete vyzvali ministra, aby prevádzku kompy prehodnotil a zabezpečil, aby bola hospodárnejšia. Sólymos potvrdili, že podmienky pre prevádzkovateľa sa zmenia, konkrétnosti chce predstaviť v januári. Podľa jeho slov sa tiež posudzuje možnosť sprevádzkovania tunelov pod Dunajom, prípadná stavba mosta mu, naopak, príde nereálna.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies