Solymos: Smer znovu ukázal, že nemá vlastné systémové riešenia

NETKY.SK • 22 Marec 2015, 10:08 • 2 min
Solymos: Smer znovu ukázal, že nemá vlastné systémové riešenia

BRATISLAVA – Smer-SD znovu podľa predsedu poslaneckého klubu Most-Híd Lászlóa Solymosa tento týždeň ukázal, že nemá vlastné systémové riešenia.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Solymos pre agentúru SITA, počas tohto týždňa vládni poslanci schválili „svoj“ zákon o príspevku pre športovcov. Zároveň ministerstvo práce oznámilo, že pripravuje novelu zákona, ktorá zrovnoprávni vyplácanie vdovských dôchodkov. „Obidve témy pritom boli už predmetom rokovania parlamentu. Rentu pre olympionikov navrhoval prvýkrát Most-Híd už v roku 2012, zrovnoprávnenie vyplácania vdovských dôchodkov v roku 2014. Mrzí nás, že strana Smer premrhala tri roky a neriešila tieto otázky. Na to, že nedokáže priniesť vlastné systémové riešenia sme si už zvykli. Nerozumiem, prečo jej však trvá tak dlho, aby si osvojila opozičné návrhy,“ vyhlásil László Solymos. Podľa neho sa stalo zaujímavým zvykom, že v Smere sa kopírujú návrhy strany Most-Híd, čo potvrdzuje, že Občianska vízia je dobrým programovým dokumentom, ktorý ponúka riešenia problémov ľudí na Slovensku.


Na nečinnosť vlády a neriešenie týchto problémov podľa Solymosa najviac doplácajú ľudia. „Nejde nám o politické body, ale o skutočné zmeny, ktoré pomôžu ľuďom. Športovci, dôchodcovia mohli mať vyššiu životnú úroveň už niekoľko rokov a nemuseli čakať na to, že sa Smer necelý rok pred parlamentnými voľbami zobudí,“ dodal László Solymos. Poukazuje to na štýl politiky, ktorú Smer vedie uplynulé tri roky. Arogancia moci sa podľa neho prejavuje na všetkých úrovniach, čo len potvrdzuje, že Smeru nejde o ľudí, ale o moc. „Strana Most-Híd ponúka odlišný štýl politiky založený na programových riešeniach, ktoré jediné môžu prisieť k zlepšeniu života našich občanov,“ dodal na záver predseda klubu László Solymos.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona