Sólymos s podnikateľmi rokuje o prechode na zelené hospodárstvo

NETKY.SK • 26 Január 2017, 13:54 • 2 min
Sólymos s podnikateľmi rokuje o prechode na zelené hospodárstvo

BRATISLAVA - Slovensko chce byť v strednej Európe lídrom v prechode na zelené hospodárstvo a v tomto procese chce spolupracovať aj s podnikateľskou sférou.

slovakia

left justify in out

Envirorezort preto v spolupráci so Slovenskou agentúrou životného prostredia dnes v Bratislave zorganizoval odborný workshop Prechod k zelenému hospodárstvu: Výzvy a príležitosti z pohľadu podnikateľskej sféry. Hlavným cieľom workshopu je "vypočuť si od zástupcov podnikateľskej sféry návrhy, ktoré môžu Slovensko posunúť v rýchlejšom prechode na udržateľné zelené hospodárstvo a spoločne nájsť cestu ako súčasné hospodárstvo zmeniť na hospodárstvo s budúcnosťou,“ povedal na úvod minister životného prostredia László Sólymos.


Ako informoval Komunikačný odbor Ministerstva životného prostredia, národný workshop nadväzuje na minuloročnú medzinárodnú konferenciu Prechod na zelenú ekonomiku zorganizovanú v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ, ktorá odštartovala takzvaný Bratislavský proces pre zelenú ekonomiku. Cieľom je vytvoriť stabilnú platformu na výmenu najlepších skúseností, riešení a zhodnotenie pokroku smerom k obnoviteľnému hospodárstvu. Prechod na zelenú ekonomiku, ktorý v sebe zahŕňa efektívnejšie využívanie prírodných zdrojov, ako aj dosiahnutie takého ekonomického rastu a rozvoja, ktorý neničí životné prostredie a sociálne istoty, predstavuje obrovskú príležitosť pre ľudí, vlády, inštitúcie a súkromné spoločnosti.


Súčasťou workshopu je preto aj diskusia zameraná na aktivity podnikateľského sektora v tejto oblasti. Výsledkom budú odporúčania, ako pokračovať v prechode na zelené hospodárstvo v tesnej spolupráci s podnikateľskou sférou, ktoré budú zverejnené na webovej stránke www.t2ge.eu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona