Solymos preverí sporné zmluvy v envirorezorte, prioritou je predsedníctvo SR v EÚ

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 13:26 • 2 min
Solymos preverí sporné zmluvy v envirorezorte, prioritou je predsedníctvo SR v EÚ

BRATISLAVA – Nový minister životného prostredia László Solymos (Most-Híd) preverí zmluvy po svojom predchodcovi Petrovi Žigovi (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Pozrieme sa na zmluvy, ktoré boli otázne, ale potrebuje to čas, sme tu len druhý deň, keď budeme mať zhodnotenie, tak sa k tomu nejakým spôsobom postavíme," povedal po tom, čo ho dnes do úradu uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD).

 

Medzi priority Solymos radí úlohy vyplývajúce z nadchádzajúceho predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie. "Ministerstvo sa na túto úlohu zodpovedne pripravuje, keďže má množstvo európskej agendy. Kontinuitu i odbornosť jej zvládnutia považujem za mimoriadne dôležitú, aj preto sa dnes stáva štátnym tajomníkom MŽP Norbert Kurilla, ktorý sa doposiaľ zaoberal prípravou predsedníctva v rezorte," povedal.

 

Medzi veľké výzvy, s ktorými sa bude musieť rezort vyrovnať, Solymos radí aj zmenu klímy. "Vyžaduje si to komplexné riešenia v oblasti predchádzania klimatickej zmene, ako aj v oblasti eliminácie jej negatívnych dosahov, najmä v oblasti boja proti povodniam či suchu," pripomenul.

 

Minister Solymos chce uplatňovať otvorenú politiku v rámci tzv. zelenej tripartity. "Znamená to komunikovať s odborníkmi, zväzmi, mimovládnymi organizáciami, aby sme udržiavali rovnováhu medzi zvyšovaním úrovne ochrany prírody a ekonomikou a posunuli rezort dopredu," dodal.

 

Solymos verí, že v ministerskej funkcii zúročí skúsenosti z parlamentu aj podnikateľského prostredia. "Chcem dosiahnuť zmysluplné výsledky, aby som sa po štyroch rokoch mohol so svojím tímom s uspokojením obzrieť za tým, čo po nás v rezorte životného prostredia ostane," uzavrel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies