Sólymos plne podporuje vznik špecializovanej enviropolície, ktorá by odhaľovala enviro kriminalitu

NETKY.SK • 1 August 2017, 15:04 • 2 min
Sólymos plne podporuje vznik špecializovanej enviropolície, ktorá by odhaľovala enviro kriminalitu

BRATISLAVA - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) podporuje myšlienku zavedenia špeciálneho policajného orgánu, ktorý by sa venoval odhaľovaniu a postihu páchateľov environmentálnej kriminality.

slovakia

left justify in out

Uviedol to minister životného prostredia László Sólymos. „Ako minister životného prostredia vítam návrh Generálnej prokuratúry, aby vznikla špecializovaná enviropolícia. Hoci si to možno verejnosť nie vždy uvedomuje, environmentálna kriminalita je veľmi pálčivým problémom. Kriminálnici totiž zväčša zo sebeckých účelov napáchajú škody, ktoré sa v konečnom dôsledku dotknú každého z nás. Preto nepochybujem, že takýto policajný orgán by prispel k ochrane našej krásnej a jedinečnej prírody,“ povedal Sólymos.

 

Podľa informácií, ktoré sprostredkovala Generálna prokuratúra, bolo vlani za trestné činy proti životnému prostrediu stíhaných až 302 osôb. Najviac obvinených sa pritom dopustilo pytliactva, porušovania ochrany rastlín a živočíchov a porušovania ochrany stromov a krov.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies