Sólymos: Neodkladná implementácia Parížskej dohody je nutnosť

NETKY.SK • 19 Október 2016, 15:09 • 2 min
Sólymos: Neodkladná implementácia Parížskej dohody je nutnosť

BRATISLAVA - Nevyhnutnosť rýchlej implementácie Parížskej dohody o boji proti klimatickej zmene zdôraznil dnes na stretnutí Rámcového dohovoru OSN o zmene klímy v Marrákeši slovenský minister životného prostredia László Sólymos, ktorý na schôdzke zastupoval aj EÚ.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa ministerstva životného prostredia Petra Stano Maťašovská, Sólymos tiež vyzdvihol dynamické tempo ratifikácie Parížskej dohody na úrovni EÚ a k jej ratifikácii vyzval aj ostatné krajiny, ktoré tak dosiaľ neurobili. „Je dôležité, aby sa na rozhodovacom procese o dôležitých otázkach Parížskej dohody podieľalo čo najviac strán Rámcového dohovoru OSN o zmene klímy. Jej rýchla implementácia je nutnosť," uviedol šéf slovenského envirorezortu.


Parížska dohoda, ktorej cieľom je spomaliť otepľovanie Zeme, vstúpi do platnosti 4. novembra. Strany Rámcového dohovoru OSN o zmene klímy sa zhodli, že jej rýchly vstup do platnosti je mimoriadnym úspechom medzinárodného spoločenstva. Sólymos odovzdal oficiálne ratifikačné listiny Parížskej dohody za EÚ aj za Slovensko 7. októbra. Dnešná ministerská schôdzka predchádzala prvému zasadnutiu konferencie strán Parížskej dohody, ktoré bude v tomto marockom meste v novembri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies