Sólymos: Lídri rokujú o riešení situácie, pre nás je dôležité upokojenie situácie

NETKY.SK • 14 Marec 2018, 11:40 • 2 min
Sólymos: Lídri rokujú o riešení situácie, pre nás je dôležité upokojenie situácie

BRATISLAVA - Ako uviedol dnes pred rokovaním vlády minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd), lídri koaličných strán stále rokujú o riešení vládnej krízy. Podľa neho je dôležité situáciu upokojiť a nezabúdať na dvojnásobnú úkladnú vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, ktorá musí byť čo najskôr vyšetrená.

slovakia

left justify in out

"Rokuje sa stále, najmä o upokojení situácie, pretože teraz je potrebný pokoj. Akosi sa totiž zabúda na vraždu dvoch mladých ľudí, to je to podstatné, aby boli páchatelia potrestaní. O politických dohodách budeme informovať, až keď bude zrejmý výsledok," uviedol Sólymos.

Podľa štátneho tajomníka na ministerstve školstva Petra Krajňáka (Most-Híd) smeruje situácia k predčasným voľbám. Na tomto riešení by sa podľa jeho slov mala dohodnúť najmä koalícia. "Stále platí uznesenie, ktoré sme prijali, teda predčasné voľby, alebo vystúpenie z koalície. Zatiaľ nie je iná možnosť a myslím, že predčasné voľby sú najlepším riešením. Strana Most-Híd musí zostať jednotná, preto je náš postoj zatiaľ jasný, i keď sa objavili viaceré informácie o nejakej rekonštrukcii vlády," priblížil štátny tajomník Krajňák.

Na rokovaní sa zúčastnil aj minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), ktorý v pondelok oznámil svoju demisiu. Okrem neho bol prítomný premiér Robert Fico (Smer-SD), minister financií Peter Kažimír, podpredseda vlády a minister kultúry Peter Pellegrini, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (všetci Smer-SD), minister obrany Peter Gajdoš (SNS), ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná (nom. SNS) a minister životného prostredia László Sólymós (Most-Híd).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies