Solún čaká najrozsiahlejšia evakuácia v dejinách Grécka kvôli bombe z druhej svetovej vojny

NETKY.SK • 10 Február 2017, 14:22 • 2 min
Solún čaká najrozsiahlejšia evakuácia v dejinách Grécka kvôli bombe z druhej svetovej vojny

ATÉNY - Prístav Solún sa pripravuje na zrejme vôbec najrozsiahlejšiu evakuáciu v dejinách Grécka. V druhom najväčšom gréckom meste sa totiž pyrotechnici chystajú v nedeľu poobede zneškodniť 250-kilogramovú bombu z druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

O dočasné opustenie svojich domovov už požiadali tamojšie úrady približne 70.000 obyvateľov západnej časti Solúna. Miestne nemocnice boli preventívne uvedené do stavu pohotovosti.

 

Nevybuchnutú bombu z druhej svetovej vojny objavili pri stavebných prácach neďaleko jednej zo solúnskych čerpacích staníc.

 

Evakuácia obyvateľov žijúcich v takmer dvojkilometrovom okruhu od miesta jej nálezu sa začne v nedeľu ráno o 09.00 h SEČ. K dispozícii bude vyše 100 autobusov.

 

"Ide o najväčšiu evakuáciu v histórii krajiny", uviedol dnes pre grécku televíziu hovorca mestskej štvrte Ampelokipoi ležiacej v centre Solúna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies