Soldán alias Sypač, ktorý mal pracovať pre piťovcov, dostal štyri roky

NETKY.SK • 16 August 2013, 12:33 • 2 min
Soldán alias Sypač, ktorý mal pracovať pre piťovcov, dostal štyri roky

PEZINOK – Špecializovaný trestný súd v Pezinku dnes schválil dohodu o vine a treste medzi obžalovaným Zdenkom Soldánom a prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry. Soldán, ktorý podľa schválenej dohody bol činný pre bratislavskú zločineckú skupinu piťovci, by si mal odsedieť štyri roky v najmiernejšom väzení.

slovakia

left justify in out

Okrem činnosti pre zločineckú skupinu sa Soldán, prezývaný Sypač, priznal k tomu, že podpálil stravovaciu prevádzku v Stupave a zúčastnil sa na bitke. Odsúdili ho aj za nedovolené ozbrojovanie a držbu drog. Policajti našli u neho doma pištoľ, strelivo, rôzne časti zbrane a 17 dávok metamfetamínu. Súd ho potrestal aj povinnosťou nahradiť škodu, ktorá vznikla podpálením prevádzky.

Na špecializovanom súde pred niekoľkými dňami otvorili proces so 16 obžalovanými, údajnými členmi piťovcov, medzi nimi je aj údajný šéf gangu Juraj Ondrejčák, prezývaný Piťo. Soldána medzi týchto obžalovaných nezaradili, konalo sa voči nemu samostatne. Stíhaný je vo väzbe a z pojednávacej miestnosti ho opäť odviedli rovno do väznice. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona