Šokujúci prípad: Vietnamka porodila dvojičky, každé dieťa má iného otca

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 17:00 • 2 min
Šokujúci prípad: Vietnamka porodila dvojičky, každé dieťa má iného otca

HANOJ – Prípad ženy z vietnamskej provincie Hoa Binh šokoval zdravotníkov i vedcov. Vietnamka totiž porodila dvojičky, avšak každé z nich má iného otca.

slovakia

left justify in out

Žena bola nedávno donútená, aby svoje dva roky staré deti poslala na testy DNA. Ako detičky rástli , fyzické rozdiely medzi nimi sa stále zväčšovali. Nevyzerali takmer ani ako súrodenci, a už vôbec nie ako dvojičky.

 

Jednému dieťaťu začali rásť husté vlnité vlasy, zatiaľ čo druhé malo vlásky tenké a rovné. Centrum pre genetickú analýzu v Hanoji urobilo testy, ktoré ukázali, že dvojčatá majú síce rovnakú matku, ale dvoch rôznych otcov.

 

Predseda centra Le Dinh Luongo, v rozhovore pre agentúre AFP uviedol, že takýto prípad je extrémne zriedkavý, a to nie len vo Vietname, ale na celom svete.

 

Príčinou tejto anomálie je to, že ženské vajíčko má životnosť jeden až dva dni, kým spermie muža môžu prežiť až celý týždeň. K pohlavným stykom s rôznymi mužmi tak nemuselo dôjsť v krátkom čase, no aj tak mohli ženu oplodniť.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies