Šokujúci prípad v Amerike: Policajt zastrelil hluchonemého muža, ktorý sa s ním snažil komunikovať

NETKY.SK • 24 August 2016, 10:34 • 2 min
Šokujúci prípad v Amerike: Policajt zastrelil hluchonemého muža, ktorý sa s ním snažil komunikovať

COLUMBIA – Policajná brutalita v Amerike nemá hraníc. Okrem šikanovania afroameričanov si to tentoraz odniesol postihnutý muž.

slovakia

left justify in out

Šokujúci incident sa odohral v americkom štáte Severná Karolína. Dvadsaťdeväťročný Kevin Harris na svojom Volve išiel rýchlo, a tak ho zastavil policajt Jermaine Saunders. Harris je hluchonemý, a tak sa snažil komunikovať pomocou znakovej reči. Jeho gestikulácia rukami však policajtovi prekážala, tak na neho vystrelil.

 

Daniel zomrel na mieste. Tento tragický incident už vyšetruje inšpekcia, ktorá už vypočula niekoľko očitých svedkov. Policajt Jermaine Saunders je na nútenej dovolenke.

 

Generálny riaditeľ Národnej asociácie sluchovo postihnutých Howard Rosenblum pre NBC povedal: „Evidujeme príliš mnoho tragických incidentov medzi policajtmi a nepočujúcimi ľuďmi.“ Nepočujúci podľa Rosenbluma nevedia reagovať na pokyny policajta, ten zas nevie reagovať na posunkovú reč.

 

Nič to však nemení na tom, že o život prišiel nevinný človek, ktorý zomrel kvôli urýchlenému konaniu policajta.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies