Šokujúci prípad: U tehotnej ženy prepukla vzácna porucha, už roky pojedá gauč i sedačky v aute

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 16:38 • 2 min
Šokujúci prípad: U tehotnej ženy prepukla vzácna porucha, už roky pojedá gauč i sedačky v aute

WAKEFIELD – U mladej mamičky Vicky Cullen (28) sa pred rokmi počas tehotenstva vyvinula neobvyklá porucha príjmu potravy, keď jej zachutilo kreslo v obývačke.

slovakia

left justify in out

Vicky z matracov otrháva kúsky molitanu a natiera si ich arašidovým maslom, Nutellou alebo ich namáča v pomarančovej šťave.

 

Chuť na špongiovitú hmotu dostala, keď bola tehotná so svojím prvým dieťaťom, ktoré sa narodilo 23. septembra 2011. Zvláštne chute má väčšina tehotných žien, ale po pôrode to prestane. Vicky to šťastie nemala.

 

Keď to trvalo už príliš dlho, začala sa o svoj stav zaujímať a lekári jej diagnostikovali poruchu s názvom pica, pri ktorej človeku chutia veci, ktoré neobsahujú výživné látky a vo všeobecnosti sa nepovažujú za jedlé.

 

„Väčšina tehotných žien má chuť na uhorky, med, tuniaka alebo zmrzlinu. Ale ja nie, strkám si do úst peny a špongie a trvá to už päť rokov,“ povedala Vicky. "Jeden večer som sedela pred televíziou a vŕtala som sa prstom v diere gauča. Zrazu som si uvedomila, že jeho výplň žujem ako žuvačku. Bol to skvelý pocit, zachutilo mi to,“ vysvetľuje.

 

Túžba po gauči ju na druhý deň neprešla a jej závislosť sa stupňovala. "Keď som si prečítala slovo "pica," pocítila som úľavu. Dočítala som sa o ženách, ktoré jedli štrk, kamene alebo kriedu,“ pokračuje. "Začala som si špongie potierať rôznymi polevami ako Nutella, džem, med, arašidové maslo, až to zašlo k pikantným či sójovým omáčkam," priznala.

 

"Mám obľúbené kreslo, ktoré som musela schovať do skrine.“ Vicky dokonca pojedá aj vnútro kabátov, autových sedačiek či kabeliek.

 

"Môj výskum a terapia mi pomohli pochopiť, že nie som netvor. Na svete existujú tisíce ľudí, ktorí trpia ako ja," tvrdí Vicky, ktorá po čase začala trpieť zápchami. Lekári jej na to dali preháňadlo, no varovali ju, že toto stravovanie, môže viesť k tráviacim problémom.

 

Teraz preventívne používa prírodné preháňadlá, ako je olivový olej, aby sa jej črevá pravidelne čistili. "Chcem, aby si ľudia ako ja uvedomili, že nie sú sami a nie sú divní. Títo ľudia by nemali byť zosmiešňovaní. Proste si radšej naservírujú niečo iné, ako sendvič,“ dodala. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies