Šokujúci nález v San Antoniu: Počet obetí z prívesu pred Walmartom stúpol na deväť

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 11:43 • 2 min
Šokujúci nález v San Antoniu: Počet obetí z prívesu pred Walmartom stúpol na deväť

AUSTIN - Osem mŕtvych tiel našla polícia v ťahači s návesom, ktorý bol odstavený pred obchodným domom Walmart v meste San Antonio v americkom štáte Texas.

slovakia

left justify in out

Počet obetí z prívesu nákladného auta zaparkovaného pred predajňou Walmart v texaskom San Antoniu stúpol na deväť, po tom ako z preživších ľudí, ktorých tam v nedeľu spolu s ďalšími ôsmimi mŕtvolami našla miestna polícia, jeden zomrel v nemocnici. O jeho úmrtí informovala hovorkyňa Imigračného a colného úradu (ICE) Liz Johnson. Ako však informuje pre ťažký zdravotný stav hospitalizovaných môže počet obetí stúpať.

 

 

V nákladnom vozidle, ktoré nemalo funkčnú klimatizáciu boli nájdené ďalšie možno až desiatky osôb v zlom zdravotnom stave, ktoré museli byť prevezené do nemocnice.

 

Nemenovaný pracovník Walmartu uviedol, že ho v noci nadnes oslovil na parkovisku muž, ktorý vystúpil z kamióna, a požiadal ho o vodu. Keď mu ju priniesol, zalarmoval políciu, ktorá po príchode na parkovisko objavila v zadnej časti návesu osem mŕtvych tiel, povedal šéf miestnej polície William McManus.

 

Vyšetrovatelia skontrolovali záznamy z bezpečnostných kamier spred obchodného domu dokazujúce, že na parkovisku zastavovali rôzne vozidlá, do ktorých z inkriminovaného kamióna prestúpilo viacero osôb.

 

"Zjavne tu ide o trestný čin pašovania ľudí," uviedol McManus a prípad zároveň označil za "strašnú tragédiu", na ktorej vyšetrovaní sa podieľa aj ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies