Nové zistenie: Na obetiach havárie lietadla spoločnosti EgyptAir objavili stopy výbušnín

NETKY.SK • 15 December 2016, 16:41 • 2 min
Nové zistenie: Na obetiach havárie lietadla spoločnosti EgyptAir objavili stopy výbušnín

KÁHIRA - Na obetiach havárie lietadla spoločnosti EgyptAir, ktoré sa v máji zrútilo do Stredozemného mora, sa nachádzali stopy výbušnín, tvrdia vyšetrovatelia.

slovakia

left justify in out

Podľa egyptského ministerstva pre civilné letectvo sa má v dôsledku tohto zistenia začať kriminálne vyšetrovanie havárie. Airbus A320 smerujúci z Paríža do Káhiry sa zrútil 19. mája, pričom zahynulo všetkých 66 osôb na palube.

 

Príčina nešťastia je stále nejasná. Pred incidentom posádka nevyslala núdzový signál, analýza záznamu palubnej komunikácie však odhalila, že piloti sa usilovali uhasiť požiar.

Automatické elektronické správy vyslané lietadlom upozornili na skutočnosť, že niekoľko minút predtým, ako sa lietadlo stratilo z radarov, snímače na palubnej toalete a v priestore s elektronickými zariadeniami pod kokpitom zachytili dym.

 

Objavený vrak stroja vykazuje znaky poškodenia spôsobeného vysokou teplotou, v prednej časti trupu vyšetrovatelia našli sadze. Hoci sa spočiatku uvažovalo o teroristickom čine, k zodpovednosti za prípadný útok sa neprihlásila žiadna skupina.

 

Zmienený egyptský rezort dnes vyhlásil, že ak bude v súvislosti s incidentom zrejmé podozrenie na trestný čin, vyšetrovanie prípadu prevezme v súlade s právnym systémom krajiny prokuratúra, informuje spravodajská stanica BBC.

 

Medzi obeťami je 40 Egypťanov vrátane desaťčlennej posádky a 15 francúzskych občanov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies