Šokujúce vyhlásenie vynálezcu meldonia: Športovci budú umierať!

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 12:35 • 2 min
Šokujúce vyhlásenie vynálezcu meldonia: Športovci budú umierať!

NEW YORK - V posledných dňoch otriaslo športovým svetom dopingový prípad tenistky Marie Šarapovovej. Antidopingová agentúra zistila, že slávna tenistka užila zakázané meldonium.

slovakia

left justify in out

Šarapovová sa priznala, že len pred niekoľkými dňami dostala od ITF list o pozitívnom dopingovom teste a že nemá čo skrývať. "Urobila som veľkú chybu, ponížila som svojich fanúšikov aj svoj milovaný šport. Tenis hrám od štyroch rokov a mám ho rada nadovšetko," uviedla Šarapovová. 

 

Tvorca lieku sa však bráni a tvrdí, že meldonium nie je doping. Médiami rezonuje aj jeho kontroverzné vyhlásenie o tom, že bez jeho vynálezu budú športovci umierať.

 

“Budme teraz svedkami mnohých úmrtí športovcov. Tí, ktorí ho doteraz brali nebudú môcť v budúcnosti vrcholovo športovať a nebudú dostatočne chránení” vyhlásil pre BBC Radio 5 lotyšský lekár, ktorý meldonium vyvinul na liečbu ochorení srdca a cukrovky a primárne sa užíva na zlepšenie krvného obehu u ľudí so srdcovými problémami. Vo výkonoch však nemá ako pomáhať. "Meldonium predsa nie je dopingová látka. Umožní vám síce znášať väčšiu fyzickú záťaž, telo však stále musí spaľovať vlastné uložené rezervy,“ dodal Kalvinš.

 

Aféra Šarapovovej urobila lieku veľkú propagáciu. Pre výrobcu tohto medikakamentu je to veľká reklama. Firmy, ktoré predávajú meldonium zaznamenali obrovský nárast predaja. Už ho začali nazývať Šaraponat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies