Šokujúce VIDEO: Vykoľajenie španielskeho vlaku v priamom prenose!

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 16:35 • 2 min
Šokujúce VIDEO: Vykoľajenie španielskeho vlaku v priamom prenose!

SANTIAGO DE COMPOSTELA - Šokujúce zábery! Španielsky vlak sa rúti rýchlosťou 190 km/h do zákruty a následne sa vykoľajil! Nehoda si vyžiadala najmenej 78 mŕtvych a viac ako 140 zranených.

slovakia

left justify in out

Ako sme vás už skôr informovali - Na severozápade Španielska prišlo v stredu večer k tragickej vlakovej nehode, pri ktorej prišlo o život najmenej 78 pasažierov. Zranených je ďalších 143 ľudí a nešťastie sa tak do španielskych dejín zapíše ako jedno z najhorších svojho druhu.

Vo vlaku sa v čase nešťastia nachádzalo 218 pasažierov a štyria pracovníci vrátane rušňovodiča. Priamo na mieste záchranári zo zničených vagónov vytiahli 65 mŕtvych tiel, ďalší štyria pasažieri zahynuli po prevoze do nemocnice. Počet obetí ešte môže vzrásť, keďže na mieste stále pátrajú po niekoľkých nezvestných osobách.

Vlak vyrazil z Madridu a jeho konečnou stanicou malo byť mesto Ferrol v Galícii. Región sa v týchto dňoch pripravoval na oslavy spojené so svojím patrónom, svätým Jakubom.

Rušňovodič potvrdil, že vlak išiel rýchlosťou 190 kilometrov za hodinu, hoci na úseku, kde k nehode došlo, je prípustná rýchlosť maximálne 80 kilometrov za hodinu. Dôvod, prečo išiel tak rýchlo, doposiaľ nie je jasný. Príčinou nehody bola podľa prvých výsledkov vyšetrovania zrejme skutočnosť, že vošiel príliš vysokou rýchlosťou do zákruty niekoľko kilometrov pred stanicou.

K nehode prišlo štyri kilometre pred hlavnou stanicou v Santiagu de Compostela. V ňom sa nachádza jedna z najslávnejších kresťanských pútnických destinácií, El Camino de Santiago, ktoré veriaci húfne navštevujú už od stredoveku. Zo Santiaga de Compostela pochádza aj premiér Mariano Rajoy, ktorý okamžite po nehode pricestoval na miesto nehody. Za obete aj pozostalých sa už pomodlil aj pápež František, ktorý je v súčasnosti na návšteve Brazílie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies