Šokujúce VIDEO Teroristi z Boko Haram zaplatili tínedžerke 40 centov, aby sa išla odpáliť medzi ľudí

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 16:13 • 2 min
Šokujúce VIDEO Teroristi z Boko Haram zaplatili tínedžerke 40 centov, aby sa išla odpáliť medzi ľudí

MAIDUGURI – Nigérijská polícia natočila šokujúcu spoveď mladého dievčaťa, ktoré zastavili tesne pred krvavou masakrou.

slovakia

left justify in out

Len 14-ročné dievča malo spáchať samovražedný bombový útok za smiešnych 40 centov.

 

Podľa informácií, ktoré priniesli Sky News, miestna polícia stihla dievča zastaviť skôr, ako sa stačila odpáliť v blízkosti frekventovaného centra.

 

Dievčatá boli dokonca dve. Policajti si všimli ich podozrivé správanie a išli ich skontrolovať. Podozrivé osoby vyzvali, aby zo seba zložili výbušné zariadenie a ustúpili na bok. Jednu z nich, ktorá rozkazy neposlúchla, z bezpečnostných dôvodom zastrelili.

 

Druhá im po ceste na policajnú stanicu povedala šokujúcu pravdu. Dievčatá mali strach a zrejme sa im tak skoro umrieť nechcelo. Na útok sa údajne psychicky pripravovali tri dni, no nedokázalo sa odpáliť.

 

 

Islamskí extrémisti z Boko Haram, ktorí prisahali vernosť Islamskému štátu (IS), používajú ženy a deti na podobné útoky pomerne často.

 

Generálmajor Lucky Irabor uviedol, že incident bol ďalším dôkazom toho, že Boko Haram sú čím ďalej zúfalejší.

 

Boko Haram vyznávajú veľmi prísny salafistický islam, ktorého pravidlá chcú zaviesť namiesto zákona a preto sa urputne snažia zosadiť tamojšiu vládu. Teroristi sa rozšírili do Kamerunu, Čadu a Nigeru, pričom krajina na boj proti nim vynakladá obrovské peniaze.

 

Boko Haram na ľuďoch praktikujú hrozné zverstvá. Ženy bijú, znásilňujú a nútia k nedobrovoľným sobášom. Ak sa niektorým ženám podarí utiecť, ľudia v mestách si od nich držia odstup, pretože sa obávajú, že ich teroristi sfanatizovali.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona