Šokujúce VIDEO: MMA bojovník s jednou rukou porazil zdravého súpera

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 18:33 • 2 min
Šokujúce VIDEO: MMA bojovník s jednou rukou porazil zdravého súpera

Pre bojovníkov je väčšinou dôležitá každá časť tela, zvlášť keď čelia súperovi, ktorý všetky časti má. Uspieť v živote či športe sa často nepodarí ani zdravým ľuďom, o to vzácnejšia je výhra Nicka Newella.

slovakia

left justify in out

Na prvý pohľad by ste si mohli myslieť, že Newell nemá najmenšiu šancu vyhrať MMA zápas. On však všetkým vytrel zrak a to dokonca viackrát.  Včera v noci porazil svojho súpera Vicente Luque na LFA35 už v prvom kole.

 

 

Newell (31) sa narodil v  Milforde v Connecticute s vrodenou amputaciou ľavej ruky, ktorá končí tesne pod lakťom. Ako vyrastal, naučil sa, ako so svojou neúplnou rukou zdvíhať veci a snažil sa žiť ako zdravý človek.

 

Vo svojom prejave po skončení zápasu povedal: "Život je chladné a ťažké miesto, ktoré vás rozžuje a vypľuje. Ale ak si z neho urobíte svoju cundru, môžete robiť čokoľvek.  Buď sa stanete obeťou okolností, alebo si vytvoríte svoje vlastné okolnosti.“
 

"Som jedným z najlepších bojovníkov na svete a patrím do UFC. Tak je to, je to spečatené. Dokázal som to 14-krát, " dodal.

 

Veru, Newell vyhral 14 z 15 vrcholových zápasov a to bez jednej ruky.

 

Do ringu sa vrátil po dlhšej dobe. Pred viac ako dvoma rokmi ohlásil svoj odchod z MMA do dôchodku. Povedal, že jeho telo už nemôže vydržať krok so športom.  Stalo sa tak po víťazstve proti Tomovi Marcellinovi v WSOF 24 v roku 2015.

 

Newell začal so zápasením na strednej škole, ale po prvom tréningu to takmer zabalil, pretože to na neho bolo príliš tvrdé. Ale jeho mama mu nedovolila vzdať sa, a tak pokračoval a postupne si pripísal stovky víťazstiev.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies