Šokujúce VIDEO: Egyptskému policajtovi vybuchla v rukách bomba

NETKY.SK • 7 Január 2015, 16:02 • 2 min
Šokujúce VIDEO: Egyptskému policajtovi vybuchla v rukách bomba

KÁHIRA – Na internete sa objavili šokujúce zábery, na ktorých si skupinka civilistov natáča na mobil hrdinského egyptského policajta, ktorý chcel zneškodniť bombu pred čerpacou stanicou.

slovakia

left justify in out

Na brutálnych záberoch je vidieť ako pyrotechnik v ochrannom obleku drží v ruke bombu, ktorá o niekoľko sekúnd vybuchne. Celú situáciu si natáčajú civilisti na mobilné telefóny. Niektorí z nich dokonca pribehnú k pozostatkom policajta.

 

K útoku sa prihlásili džihádisti zo skupiny Ajnad Misr (Egyptskí vojaci) s cieľom zničiť policajnú stanicu vedľa benzínovej pumpy. Okrem mŕtveho policajta si útok v egyptskej metropole vyžiadal troch zranených.

 

Upozornenie: Video nie je vhodné pre mladistvých a ľudí slabšej povahy

 

 

 

Zastrelili dvoch policajtov strážiacich koptský kostol

Dvoch egyptských policajtov zastrelili dnes na stráži pri koptskom kresťanskom kostole južne od hlavného mesta Káhira. Stalo sa tak deň pred koptskými Vianocami, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na svedkov a miestne bezpečnostné zdroje.

 

Na policajtov, ktorí zomreli okamžite pri útoku, strieľali podľa svedkov neznámi maskovaní muži. Incident a dve obete potvrdil aj web egyptských novín al-Ahrám.

 

Útok sa odohral deň pred koptskými Vianocami, ktoré tento rok pripadli na stredu 7. januára. S príchodom tohto sviatku sa už tradične sprísňujú bezpečnostné opatrenia v kostoloch egyptských koptov.

 

Koptskí kresťania tvoria približne desať percent z približne 85 miliónov obyvateľov prevažne moslimského Egypta. Spolužitie oboch komunít je spravidla pokojné, avšak politická nestabilita v krajine v posledných rokoch spôsobila nárast násilností namierených voči menšinovým koptom.

 

Zástancovia zosadeného islamistického prezidenta Muhammada Mursího z Moslimského bratstva zničili, vyrabovali alebo podpálili vlani v auguste desiatky kostolov alebo cirkevných zariadení po celom Egypte. Podnikli aj útoky na domy a podniky kresťanov. Vlna protikresťanského násilia nasledovala po tom, čo bezpečnostné sily počas zásahov rozohnali dva protesty Mursího stúpencov a zabili pri tom stovky ľudí.

 

Moslimské bratstvo tvrdí, že s najnovšími útokmi na koptských kresťanov nemá nič spoločné, dodal Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies