Šokujúce VIDEO: Čo sa stane so srdcom po rokoch užívania kokaínu?

NETKY.SK • 9 Jún 2017, 18:32 • 2 min
Šokujúce VIDEO: Čo sa stane so srdcom po rokoch užívania kokaínu?

LONDÝN - Kokaín pre ľudské telo nie je tá najlepšia voľba. Zvyšuje riziko srdcového infarktu či mŕtvice a to, čo spraví so srdcom je absolútne strašné.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť MEDspiration zverejnila video s ľudským srdcom, ktoré patrilo človeku 15 rokov užívajúceho kokaín.

 

Pre laikov - toto srdce je trikrát väčšie ako normálne a po vybratí s tela bilo ešte 25 minút! Ak od kyslíka oddelíte srdce bežného človeka, prestane biť do 60 sekúnd.

 

 

Neschopnosť tohto srdca zastaviť kontrakcie môže byť spôsobené prispôsobením srdcových buniek na nedostatok kyslíka po dlhodobom užívaní kokaínu. Droga totiž spôsobuje dramatický nárast srdcovej frekvencie a zároveň znižuje koronárny prietok krvi, čím orgánom prechádza aj menej kyslíka, vysvetlili odborníci.

 

Toto srdce sa na zlé podmienky tak adaptovalo, že dokázalo bez obehu krvi fungovať takmer pol hodinu. 

 

Nedávno sa objavili správy o tom, že cena takmer 100% čistého kokaínu klesla. Podľa slov Harryho Shapiroa z charitatívnej skupiny Drugwise, je dôvodom nadprodukcia v producentských krajinách, ako je napríklad Columbia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona