Šokujúce VIDEO: Chlapca brutálnym spôsobom odvliekla sociálka priamo zo školy

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 13:01 • 2 min
Šokujúce VIDEO: Chlapca brutálnym spôsobom odvliekla sociálka priamo zo školy

BRATISLAVA – Minulý piatok sa na Základnej škole v Brehoch odohrala scéna, ako z filmu. Do triedy prišiel súdny úradník, pracovníčka Úradu práce sociálnych vecí a rodiny a matka malého Marca. O chvíľu chlapca násilne odvedú priamo z triedy.

slovakia

left justify in out

Vyučujúca trojicu pošle za riaditeľkou, aby neriešili takéto veci pred triedou plnou detí. O pár minút prichádza do triedy riaditeľka, ktorá rovnako ako učiteľka chcela celú záležitosť riešiť mimo triedy. Úradníci chcú Marca okamžite odviezť.

 

Marco však nechce odísť a drží sa učiteľky. Po chvíli ho však vyvedú z triedy bez jeho osobných vecí. Na videozázname, ktorý zverejnila aktivistka Monika Kozelová je v pozadí počuť malého Marca, ako kričí: „Pusť ma!“

 

Riaditeľka chce údajne podať trestné oznámenie.

 

 

 

Marcova matka odišla do zahraničia a od narodenia sa o neho starala jeho stará mama. Jeho matka sa po siedmich rokoch vrátila a robila si nárok na syna. Údajne ho chce zobrať do Švajčiarska. Okresný súd rozhodol v prospech starej mamy. Krajský súd však tento rozsudok zrušil s odôvodnením, že matka má väčší nárok na svojho syna.

 

Stará mama išla spolu so svojím manželom za úradníkmi, aby im povedali, kde sa Marco nachádza. Tí sa s nimi vôbec nebavili. „Urobím všetko, aby sa Marco vrátil. Pôjdem aj na medzinárodný súd. Je smutné, čo sa môže v štáte, ktorý si hovorí demokratický, stať,“ povedala Marcova stará mama.

 

"Orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately je tým, kto na požiadanie súdu poskytuje súčinnosť pri výkone rozhodnutia. Nerozhoduje o podmienkach a okolnostiach výkonu rozhodnutia súdu. Celý výkon rozhodnutia je v gescii súdu," povedala Jana Lukáčová, riaditeľka kancelárie generálneho riaditeľa ÚPSVaR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies