Šokujúce priznanie spisovateľa: Sériový vrah Zodiac je môj otec!

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 10:02 • 2 min
Šokujúce priznanie spisovateľa: Sériový vrah Zodiac je môj otec!

LOS ANGELES - Autor novej knihy vydanej v utorok v Spojených štátoch tvrdí, že je synom smutne známeho sériového vraha prezývaného Zodiac (Zverokruh), ktorého nikdy neodhalili a ktorý terorizoval severnú Kaliforniu koncom 60. rokov minulého storočia. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Gary L. Stewart napísal knihu "The Most Dangerous Animal of All" (Najnebezpečnejší zver zo všetkých) spolu s novinárkou Susan Mustafovou. V diele uviedol, že našiel dôkazy, "ktoré presvedčivo identifikujú jeho otca ako vraha Zodiaca". K tomuto záveru dospel autor po tom, čo sa vydal na cestu s úmyslom nájsť svojho biologického otca, uviedlo v charakteristike knihy vydavateľstvo Harper Collins.

 

Kniha tvrdí, že prináša "forenzné dôkazy" a "mrazivý psychologický profil", ktorý identifikuje vraha. Stewart, viceprezident spoločnosti na chemické čistenie v americkom štáte Louisiana, nie je prvým človekom, ktorý tvrdí, že pozná totožnosť záhadného zločinca.

 

V roku 1991 jeden právnik s istotou vyhlasoval, že vrahom bol jeho zosnulý brat Jack Steadman Beeman. Polícia v San Franciscu v roku 1996 vyšetrovala spojitosť medzi Zodiacom a "Unabomberom" Theodorom Kaczynským, ktorý v rokoch 1978-1995 sériou podomácky vyrobených bômb zabil troch ľudí a zranil mnoho ďalších osôb.

 

Vrah Zodiac dostal prezývku na základe listov, ktoré posielal redakciám miestnych novín a podpisoval ich symbolom v tvare kruhu. Listy obsahovali dômyselné šifry, ktoré predpovedali budúce vraždy. Zodiacovi sa pripisuje séria nevyriešených vrážd v oblasti Sanfranciského zálivu a severnej Kalifornie.

 

V poslednom liste, prijatom v roku 1969 po vražde taxikára, sa nachádzala informácia, že ďalšie vraždy už nebudú.

 

Prípad sa stal inšpiráciou pre film "Zodiac" z roku 2007, ktorý vychádzal z investigatívnej práce novinára Roberta Graysmitha z novín San Francisco Chronicle, keď sa pokúšal odhaliť totožnosť vraha.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona