Šokujúce FOTO z miesta popravy: Tu zastrelili redaktorov z Charlie Hebdo

NETKY.SK • 9 Január 2015, 09:20 • 2 min
Šokujúce FOTO z miesta popravy: Tu zastrelili redaktorov z Charlie Hebdo

PARÍŽ – Vyčíňanie dvoch strelcov v redakcii Charlie Hebdo si vyžiadalo 12 obetí. Francúzsky denník Le Monde zverejnil včera večer na webe fotografiu kancelárie po tomto beštiálnom čine.

slovakia

left justify in out

Fotografia pochádza z kancelárie Charlie Hebdo na ulici Rue Nicolas-Appert 10 v historickom parížskom obvode Le Marias.

 

Na fotografii je vidieť na zemi rozhádzané ilustrácie, na ktorých sú krvavé stopy. V zadnej miestnosti je vidieť dve veľké krvavé stopy. Ide o miesta, kde útočníci popravili redaktorov Charlie Hebdo, ktorí mali práve diskusiu o konferencii o rasizme.

 

img

 

Pri útoku zomrelo šesť novinárov Charlie Hebdo zľava doprava: Philippe Honore, Georges Wolinski, Bernard Maris a Jean Cabut. Pod schodami je šéfredaktor Stephane Charbonnier a Bernard ‘Tignous’ Verlhac.

 

img

 

Na stene visia aj karikatúry. Jednou z nich je aj kontroverzná „Šária Hebdo“, ktorá spôsobila predošlý teroristický útok v novembri 2011. Do kancelárie im hodili bombu, ktorá zničila jeden počítač avšak nikoho nezranila. Na karikatúre je prorok Mohammed, ktorý hovorí: „100 rán bičom ak ste neumreli od smiechu.“

 

img

 

Francúzska polícia pátra po bratoch Saidovi a Chérifovi Kouachiových. Policajti sa momentálne koncentrujú na vidiecku oblasť Pikardie severovýchodne od Paríža, kde muži vo štvrtok vykradli benzínovú stanicu. Bratov Saida a Chérifa Kouachiových spoznali na pumpe pri meste Villers-Cotterets, 80 kilometrov od Paríža, kde údajne ukradli jedlo a benzín. Muži sú podľa médií vyzbrojení kalašnikovmi a granátometmi. Najvyšší stupeň teroristickej výstrahy rozšírili medzičasom z oblasti Paríža aj na Pikardiu. Špeciálne ťažko ozbrojené jednotky podporujú pri bezprecedentnej pátracej operácii vrtuľníky, psy a v noci sa využívali prístroje na nočné videnie. Ministerstvo obrany uviedlo, že v celej krajine je v nasadení 88 000 mužov z polície i armády. Doteraz zatkli deväť ľudí s väzbami na bratov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies