Šokujúce FOTO Iránski bezdomovci spávajú v hroboch na okraji Teheránu

NETKY.SK • 28 December 2016, 19:28 • 2 min
Šokujúce FOTO Iránski bezdomovci spávajú v hroboch na okraji Teheránu

TEHERÁN - Irán šokovali fotografie, ktoré zachytávajú ľudí bez domova, ako spia v hroboch na predmestí metropoly Teherán.

slovakia

left justify in out

Sériu fotografií nafotil miestny fotograf na voľnej nohe Saíd Gholámhosejní v meste Šahríár približne 20 kilometrov západne od hlavného mesta.

 

 

Šokujúce snímky dnes komentoval aj iránsky prezident Hasan Rúhání: "Počuli sme, že niektorí chudobní ľudia a ľudia bez domova spia na kartónoch alebo pod mostmi, ale nepočuli sme, že spia v hroboch!" Rúhání zdôraznil, že vláda nemôže pripustiť, aby bezdomovci žili v takýchto podmienkach.

 

Iránske hospodárstvo sa stále nachádza v komplikovanej situácii aj napriek tomu, že Teherán nedávno so svetovými veľmocami uzavrel dohodu o svojom jadrovom programe, na základe ktorej došlo k stiahnutiu ekonomického embarga na islamskú republiku.

 

Agentúra AP upozornila, že v Iráne sa v máji uskutočnia prezidentské voľby a predpokladá sa, že Rúhání bude kandidovať na druhé funkčné obdobie v úrade.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies