Šokujúce FOTO: Doktori a sestričky sa fotia s bezmocnými pacientmi či vyrezanými orgánmi!

NETKY.SK • 2 Január 2018, 09:58 • 2 min
Šokujúce FOTO: Doktori a sestričky sa fotia s bezmocnými pacientmi či vyrezanými orgánmi!

UPOZORNENIE – Zábery v tomto článku nie sú vhodné pre citlivé povahy. SACHALIN – Ruskom otriasol škandál, ktorého sa dopúšťa zdravotnícky personál. Niektorí doktori a zdravotné sestričky zneužívajú ťažko chorých pacientov a svojim správaním dehonestujú ich bytie.

slovakia

left justify in out

Veselo pózujú pri ľuďoch, ktorí bojujú o život, sú rozrezaní na chirurgickom stole alebo dokonca aj s ich vybratými orgánmi. Týmito intímnymi zábermi sa potom chvália na sociálnych sieťach ako Facebook, Instagram či Snapchat.

 

img

 

 

Sestrička Anna Kim je len jednou z mnohých. Stala sa predmetom vyšetrovania po tom, ako niekto poukázal na obsah jej konta na sociálnej sieti.

"Niektorí pacienti môžu zmiznúť .... priväzujeme ich k lôžkam. Ale to je v poriadku, je to život," napísala výsmešne k fotografii so staršou pacientkou. Ešte šokujúcejšie sú jej komentáre o zdravotnej starostlivosti. Anna Kim údajne svojich pacientov ohovárala a vyčítala im, že potrebujú očistiť alebo prebaliť plienku. Opisovala ich ako špinavých a nechutných.

 

Ako píše Mirror.co.uk, Kim tvrdí, že lekári v nemocnici na ostrove Sachalin "pomáhajú len ľuďom, ktorým chcú pomôcť ..." "Ak vám nechcú pomôcť, ste odsúdení,“ napísala. "Majú na háku. Pacienti môžu mať extrémne nízky krvný tlak ale lekári nepoužijú defibrilátory."

Kim za všetky dehonestujúce fotografie a komentáre prepustená nebola.

 

Gynekológ v Syktyvkare sa na internete verejne prezentoval s pacientkou počas dôverného vyšetrenia alebo lekárskeho zákroku.

 

img

img

 

Kazanská zdravotná sestra Gulnaz Yalalova (20) zase veselo pózovala s odstránenou slezinou. Publikovala ju na sociálnych sieťach so sériou fotografií, kde je pre zmenu v bikinách. Vedením nemocnice bola pokarhaná za "nezrelosť" ale pracovné miesto si udržala.

 

img

 

Sestričky identifikované ako Tatiana Katayeva a Marina Shibanova sa pri človeku v bezvedomí fotili používajúc jeho telo ako hračku. Noha im slúžila ako terč, na ktorý triafali obruče...

 

img

Tiež sa zabávali s vakmi plnými krvi od darcov. Predstierali, že z nich pijú krv. "Mala to byť sranda, aby naše povolanie nevyzeralo tak smutne. Pracujeme v intenzívnej starostlivosti ... chceli sme ukázať, že zdravotnícky personál nestratil zmysel pre humor, a že sa môžeme správať ako ľudia," povedali na svoju obhajobu. Obe dostali oficiálne upozornenie, ale v práci pokračujú.

 

img

 

Ďalšie sestričky zase použili pacientov v ťažkom stave ako pozadie pre svoje selfie. 

 

img

 

img

 

img

 

Lekári z mesta Surgut uverejňovali na Instagrame zábery z operácie. Istý ukrajinský chirurg dokonca natáčal niekoľkominútové videá, popri tom ako rezal nič netušiacich bezvedomých pacientov.

 

img

 

"Toto je hrubé porušenie etických noriem. Osoba, ktorá sa niečoho takéhoto dopustila, potrebuje profesionálnu psychiatrickú pomoc," povedal jeden z pohoršených doktorov.

 

Padli aj neoficiálne obvinenia, že personál bol v práci opitý.

 

Miestny hovorca ministerstva zdravotníctva skutky odsúdil a prisľúbil interné vyšetrovanie.

 

Ruský prezident Vladimir Putin sľúbil, že zdravotná starostlivosť bude kľúčovou prioritou vlády, v prípade, že bude opäť zvolený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies