Šokujúce FOTO Benátky vyschli! Loďky v kanáloch ležia na dne

NETKY.SK • 2 Február 2018, 14:05 • 2 min
Šokujúce FOTO  Benátky vyschli! Loďky v kanáloch ležia na dne

BENÁTKY - V Benátkach už niekoľko týžňov nepršalo. V Dôsledku toho kanály vyschli a lodná doprava je ochromená.

slovakia

left justify in out

Benátky sú známe ako mesto zamilovaných, vychýrené pre romantické plavby na gondolách. Vodná doprava sa však vo veľkom využíva aj ako taxi či zásobovanie. Suché kanály sú tak pre obyvateľov úplnou pohromou.

 

Úroveň vody je nižšie o vyše 60 cm ako zvyčajne, no prakticky to vyrará tak, že tam nie je takmer žiadna voda, len pár kaluží. Lode sú tak odstavené na dne kanálov a všetci čakajú na to, kým konečne zaprší.

 

img

Foto: Youtube/Splash News

 

Mesto však zvyknú trápiť aj povodne. Miestni odborníci pre Independat povedali, že sucho nie je len výsledkom nepriaznivého počasia ale môže za to aj nedostatočná údržba. Keďže povodne zvykli priamo ničiť obydlia ľudí, väčšia časť peňazí z rozpočtu sa minula na protipovodňové bariéry a na odstraňovanie bahna a sedimentov je preto k dispozícii menej prostriedkov.

 

img

Foto: Youtube/Splash News

 

Štúdie naznačujú, že malebné mesto sa kvôli podmívaniu vodou potápa rýchlosťou 1 až 2 mm ročne. Mnohé staré schodiská sú už teraz zničené.

 

img

 

img

 

img

Foto: Youtube/Splash News



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies