Šokujúca xenofóbia v Libanone: Kráľovnej krásy zobrali korunku za to, že vkročila do inej krajiny

NETKY.SK • 25 August 2017, 17:53 • 2 min
Šokujúca xenofóbia v Libanone: Kráľovnej krásy zobrali korunku za to, že vkročila do inej krajiny

Kráska švédsko-libanonského pôvodu Amanda Hanna bola potrestaná tamojším režimom pre absurdný dôvod.

slovakia

left justify in out

Organizátori súťaže Miss Libanon Emigrant 2017 jej odobrali titul po tom, ako úrady zistili, že pred rokom bola na školskom výlete v susednom Izraeli. Informoval o tom Independent.

 

img

 

„Po oznámení libanonského ministra cestovného ruchu sme sa rozhodli, že Hanna by mala byť zbavená svojho titulu, pretože jej návšteva v Izraeli porušuje zákony našej krajiny," povedal počas festivalu libanonských emigrantov v Dhure Al Choueira jeden z organizátorov súťaže. V Libanone sa akýkoľvek kontakt s Izraelčanmi považuje za nezákonný a porušitelia toho zákona riskujú väzenie.

 

„Ukázalo sa, že som sa mýlila", napísala o návšteve Izraela Hanna na Facebooku odkazujúc na jej predchádzajúce predpoklady o židovskom štáte. "Zoznámila som sa s ľuďmi, ktorí sa mi stali veľmi blízki a povyrástla som ako človek. Bol to nádherný výlet a som nesmierne šťastná, že som sa ho zúčastnila,“ dodala.

 

 

Toto nebolo prvýkrát, čo sa libanonská súťažiaca ocitla v ťažkostiach kvôli izraelským spojeniam. V januári 2015 Miss Libanon takmer stratila korunu po tom, ako sa odfotila s Miss Izrael Doron Matalon na súťaži krásy Miss World.

 

Ich stretnutie prezradila fotka na Instagrame. V snahe uchrániť si korunku Sally Greige povedala, že Matalon pred fotoaparát natlačila na poslednú chvíľu a už s tým, nemohla nič urobiť. Úrady vtedy prižmúrili oko a titul jej nechali. Matalon sa krátko na to vyjadrila, že fotografia bola spontánna a plánovaná. Tiež vyjadrila zarmútenie nad tým, že Greige sa v domácej krajine dostala pod paľbu kritiky.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies