Šokujúca správa z Vatikánu: Benedikt XVI. nie je chorý!

NETKY.SK • 11 Apríl 2013, 15:16 • 2 min
Šokujúca správa z Vatikánu: Benedikt XVI. nie je chorý!

RÍM - Benedikt XVI. netrpí podľa informácií Vatikánu na žiadnu ťažkú chorobu. Správy médií o demencii emeritného pápeža označil vo štvrtok hovorca Vatikánu páter Federico Lombardi za "nepravdivé".

slovakia

left justify in out

"Emeritný pápež, ktorý bude mať 16. apríla 86 rokov, má príznaky staroby, nie je však chorý," povedal Lombardi pre agentúru APA. 

Španielsky denník El Mundo v stredu uviedol, že zdravotný stav Benedikta XVI. sa v posledných dvoch týždňoch veľmi zhoršil. Denník sa odvolal na španielsku spravodajkyňu vo Vatikáne Maríu Palomu Gómezovú, ktorá v Madride predstavila svoju knihu Od Benedikta k Františkovi - Konkláve zmeny. 

Pápež Benedikt XVI. 28. apríla dobrovoľne odstúpil a cirkvi chce slúžiť už len svojimi modlitbami. Pravdepodobne začiatkom mája sa presťahuje do ženského kláštora Mater Ecclesiae vo Vatikáne, ktorý je momentálne v renovácii, potvrdil Lombardi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies